Amb motiu del dia internacional de la física mèdica i la celebració del 150è aniversari del naixement de  Marie Sklodowska-Curie( 7 de novembre de 1867) tindrà lloc a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau una jornada commemorativa. 

En aquest dia tan assenayalat és molt important reflexionar sobre el paper de la dona dintre de l’especialitat tant en el passat com avui dia. Així mateix prestar atenció a aquelles patologies amb major prevalença en dones com el càncer de mama. La física mèdica no només ha desenvolupat avenços que han permès augmentar l’esperança i qualitat de vida d’aquestes pacients sinó que també treballa en minimitzar els riscos associats a les radiacions.

La jornada tindrà lloc a la sala d'actes de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau el proper 7 de novembre a partir de les 17:30h.  A la jornada commemorativa s'exposarà l'evolució de la física mèdica des del naixement de la especialitat amb Marie Curie fins a l'aplicació actual de les radiacions en els camps assistencial, amb especial atenció al paper de la dona  en la física mèdica. Podeu descarregar el programa aquí.

Tanmateix, per celebrar aquest dia la IOMP ha programat una sèrie d’actes arreu del mon i ha dissenyat un pòster que podeu descarregar en anglès aquí