El grup de treball “Scripting en Sistemes de Planificació” de la SCFM, representat per Pedro Gallego (Hospital de la Santa Creu i Sant Pau), va donar a conèixer els objectius i l’estat actual dels seus projectes en el “1st ESTRO Physics Workshop: Science in development” (Glasgow, 17-18 novembre 2017). La presentació va tenir lloc dins del track “Automate or perish”, liderat per B. Heijmen i D. Verellen, en el que va quedar palès que vivim un moment de plena efervescència de les eines d’automatització en tots els processos lligats a l’oncologia radioteràpica: segmentació, auto-planning, QA, etc.

En el mateix Workshop Diego Jurado, Jordi Sáez i Víctor Hernández van participar al track de “Dosimetry audit in radiation oncology – where to next?”. En aquest track es van presentar els resultats de la intercomparació de VMAT realitzada per la SCFM-GOCO, publicats recentment a The Green Journal (Radiother Oncology 2017;124:302–310), així com les eines d’anàlisi de plans utilitzades en aquesta intercomparació.

El workshop va donar l’oportunitat d’establir col·laboracions amb altres grups d’arreu d’Europa. Així mateix, es van originar moltes propostes que van ser recollides pel Physics Committee de l’ESTRO organitzador del Workshop –actualment presidit per un membre de la SCFM (Núria Jornet)– perquè la ESTRO impulsi aquelles iniciatives que es considerin prioritàries.