DYNALOGS

Coordinador:

VICTOR HERNÀNDEZ
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Hospital Universitari Sant Joan, Reus. 
 
Membres:

Pablo Carrasco, Diego Jurado i David Navarro.

Objectiu

L'objectiu d'aquest grup és aprofundir en la utilització dels fitxers de registre de camps de IMRT dinàmics (Dynalogs), en particular:

    •  Desenvolupar programari lliure per anàlisi d'aquests fitxers que permeti implantar un programa de garantia de qualitat basat en dynalogs.
    •  Comparar el comportament dels col·limadors multilàmines de diferents centres tant en proves de control de qualitat com en els els tractaments a pacients.


Estat actual

Aquest grup està tancat. Però durant el seu funcionament es varen desenvolupar programes per (1) controlar de forma automàtica les desviacions del posicionament de les làmines de l'MLC i per (2) comparar les fluències planificades amb les obtingudes a partir dels dynalogs. Aquestes eines estan disponibles per tots els socis. Els interessats han de contactar amb el coordinador del grup.

 

Publicacions

  1. Hernandez, V., Abella, R., Calvo, J. F., Jurado-Bruggemann, D., Sancho, I., & Carrasco, P. (2015). Determination of the optimal tolerance for MLC positioning in sliding window and VMAT techniques. Medical physics, 42(4), 1911-1916.