INTERCOMPARACIÓ EN TÈCNIQUES DE VMAT

Coordinador:

DIEGO JURADO
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
Institut Català d'Oncologia, Girona. 
 

Membres:

Jordi Sáez, David Navarro, Núria Jornet, Víctor Hernández i Diego Jurado

Objectiu

Realitzar una auditoria de validació i intercomparació en tècniques de VMAT als centres que hi estiguin interessats. L'objectiu principal és el de validar la consistència de les verificacions pre-tractament dels centres participants mitjançant la comparació dels seus resultats amb els obtinguts per la SCFM utilitzant un equipament i sistemàtica comuns. S'aprofita per comparar el procés de planificació i optimització entre centres en base al grau de compliment dels objectius dosimètrics i complexitat de les planificacions per casos descrits al TG 119 de la AAPM.


Estat actual

Ja s'ha finalitzat la recollida de dades de planificació i durant el mes de novembre de 2015 es varen fer les mesures en els centres participants.

Per veure la presentació sobre l'estat del tema feta pel Diego Jurado el 6 de novembre de 2015 a Toulouse dins la XXIIIème réunion du Groupe Oncologique Catalogne-Occitanie (GOCO), feu click aqui.

En l'actualitat s'està pendent de consensuar una mètrica per avaluar la qualitat dels plans de tractament. Es preveu finalitzar el treball durant la primavera de 2016.