COMPLEXITAT ALS TRACTAMENTS D'IMRT/VMAT

Coordinador:

JORDI SÁEZ
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Hospital Clínic, Barcelona. 

Objectiu:

L'objectiu d'aquest grup és el d'estudiar la complexitat dels tractaments d'IMRT/VMAT dissenyats als centres catalans. Aquests índexs han de permetre:

    •  Intercomparar els tractaments d'IMRT/VMAT entre centres més enllà dels valors dosimètrics als histogrames dosi-volum.
    •  Estudiar la relació amb els resultats obtinguts en les verificacions amb equips locals o amb un equip itinerant.


Estat actual:

Aquest grup està tancat. S'han creat una sèrie de funcions en MatLab(R) que permeten elaborar informes amb la majoria d'indicadors de complexitat presents a la literatura i algun de nou tant per tècniques de IMRT amb sliding window com de VMAT per a sistemes de planificació i acceleradors Varian. S'han pogut adaptar aquests programes per a poder-los utilitzar amb qualsevol fabricant. Una versió preliminar d'aquests índexs es va presentar a la XXII Reunió del GOCO a l'Hospital de Sant Pau al novembre de 2014. Així mateix, es van analitzar els casos elaborats a l'estudi multicèntric en IMRT sobre casos del TG119. Treball que va ser acceptat com a e-pòster al 3rd ESTRO Forum de Barcelona "Extending multicenter audits by including complexity of IMRT plans: application to TG119". Actualment aquestes eines estan a la disposició de tots els socis. Els interessats han de contactar amb el corrdinador del grup.